Diefstal door personeel

Werknemers verdienen vertrouwen van hun werkgever. Maar soms wordt het vertrouwen op de proef gesteld. Diefstal door personeel komt relatief vaak voor. Als er spullen of geld verdwijnen moet de werkgever hier iets aan doen en snel! Diefstal kost veel geld en tijd voor de werkgever. 

Wij leggen hieronder uit hoe je het zou kunnen voorkomen en wat je er tegen kunt doen!

Hier is ons 4 stappenplan over wat je kunt doen als je een vermoeden hebt van diefstal door uw personeel.

Heeft u nog meer hulp nodig bij diefstal door uw personeel? Druk op de knop hieronder en neem contact met ons op. Wij helpen u graag!

1. Zeker weten

Als je denkt dat er gestolen wordt binnen uw bedrijf moet je het 100% zeker weten. Soms is de voorraadbeheer erg slordig en weten werkgevers niet zeker of ze iets missen. Als je niet weet hoeveel geld en spullen jouw bedrijf in en uit gaat, sta je machteloos tegen diefstal!

3. De verdenking

Als je een werknemer verdenkt zorg er dan voor dat je genoeg bewijs hebt. Heb je dit niet, zorg er dan voor dat de werknemer wordt overgezet naar een minder diefstal gevoelig deel van uw bedrijf. Maar pas op! Zorg er niet voor dat al uw personeel verdacht wordt, want goed werkend personeel hoort al het vertrouwen te krijgen van de werkgever.

2. Duidelijke regels

Meestal kiezen werkgevers vaak de makkelijkste we, ze gebruiken camera's om het vast te leggen. Dit is een goede oplossing, maar niet de enigste en het kan vaak duur zijn. Zet duidelijk op papier wat wel of niet mag, want diefstal gebeurt vaak in een bedrijf waar niemand zich aan de regels houdt. Dus zorg ervoor dat werknemers regels vaak tegenkomen op de werkvloer.

4. Ontslag aanzeggen

Als er wordt ontdekt dat er gestolen word door één van uw werknemers, dan wil de werkgever vaak het liefst van hem/haar af. Maar niet elk diefstal is even erg en hoeft dus ook niet altijd met ontslag op staande voet opgelost te worden. Ga om de tafel met de werknemer en maak afspraken om het goed te maken. Als het echt een ersntig geval van diefstal is kun je kiezen voor ontslag op staande voet.